Регион

АЛБАНЦИ већ заузели Црну Гору, увелико граде! Ево шта се спрема Црногорцима

Најезда Албанаца са Косова и Метохије на Црну Гору, нарочито изражена на подручју општине Рожаје. Пробили пут са КиМ и изградили већ седам викендица на месту будућег скијалишта.

Територија Црне Горе, на подручју општине Рожаје, на удару је Албанаца са Косова и Метохије! Они су се толико осилили да чак граде викендице на подручју Штедима, на локацији будућег Ски-ризорта Штедим-Хајла, у који ће Влада Црне Горе уложити чак 16 милиона евра!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ради се о невиђеној најезди Албанаца са тзв. Косова који масовно граде катуне на црногорској територији. Изградили су пут у дужини од два километра у дубини наше територије. Посебна дрскост је то што постављају темеље својих будућих објеката баш на простору на којем је планирана изградња будућег скијалишта – алармирао је јавност шеф клуба одборника Социјалдемократа у СО Рожаје Ален Калач.

Тренутно се гради више од 40 катуна и верујем да ово што они раде, а наши надлежни толеришу, нема баш никаквог смисла. Напад на нашу територију траје више од три године и просто је невероватно да за све то време Грађевинска инспекција и Гранична полиција нису реаговали.

Калач се пита, да ли је Гранична полиција барем у једном случају забранила улаз грађевинских машина које су пробијале путеве на територији Црне Горе.

– Евидентно је да је та механизација ушла са косовске територије – казао је Калач, и позвао државну грађевинску инспекцију да најхитније реагује и осујети намеру косовских Албанаца.

– Они узурпирају територију Црне Горе, јер су практично окупирали подручје Ахмице и Штедима, на којем Влада Црне Горе улаже милионска средства за изградњу будућег скијалишта. Нећемо да ћутимо о овом проблему.

Одборник Социјалдемократа говорећи о “окупацији” Албанаца, чија имена наводно одговорни не знају, додаје да су већ изградили седам викендица.

После његових речи, овог проблема се коначно сетио и председник Општине Рожаје Ејуп Нурковић, који је са представницима пограничне полиције Црне Горе и тзв. Косова и секретаром секретаријата за планирање, уређење простора и заштиту животне средине Русмиром Џуџевићем, стигао на Штедим и на лицу места се уверио у дело “неимара” – викендице, катуне и пробијени пут.

– Локална самоуправа браниће жустро територију Штедима – казао је после тога председник СО Рожаје Алмир Авдић, док је Нурковић отћутао импресије са Штедима, о чему Рожајци говоре као о проблему који би ускоро могао да ескалира и добије нежељене последице

Простор на Штедиму је генератор будућег развоја општине. Имали смо и прошле године случај дивље градње на том простору. Све смо пријавили републичкој грађевинској инспекцији, која је донела решење о уклањању објеката, што није реализовано. Верујем да ће ове године бити другачије – каже Авдић, који је апеловао на локалне извођаче радова “да теже колективном интересу и да одбијају послове који заједници не доносе добро”.

Извор: Srbijadanas.com