loading...
Русија Свет

АМЕРИКАНЦИ ПОБЕСНЕЛИ! Путин ће припојити Аљаску Русији!

Руски пранкери Вован и Лексус успели су да убеде гувернера Аљаске Мајка Данливија да Русија намерава да анектира Аљаску. Пранкери су се америчком политичару представили као бивши украјински премијер Владимир Гројсман и бивши украјински амбасадор у САД Валериј Чалиј.

Снимак разговора је објављен на Јутјуб каналу пранкера.

Они су током разговора успели да убеде гувернера да Москва у Вашингтону „спроводи кампању“ у коју се укључио и популарни репер „50 сент“. Он, наводно, пева песме у којима захтева да се Аљаска преда Русији, јер их уједињују „сауна, вотка, хармоника и лосос“.

Вован и Лексус су, такође, рекли Данливију да је „опасног руског певача“ Николаја Расторгујева потребно унети у амерички санкциони списак, привести и саслушати

Према речима пранкера, лукави план Русије заснива се на томе да се одржи лажни референдум о независности Аљаске, пре него што се покрене процедура њеног укључивања у састав Русије.

„Чак могу да наведем и имена. То је, на пример, Ксенија Собчак, она је рођака председника Путина, телевизијска водитељка. Она долази с мисијом и незванично разговара с представницима разних политичких снага, цивилних снага. Она се спрема за Аљаску да би тамо организовала неке провокације“, наводи пранкер који се представио као премијер Украјине.

„Обавезно ћемо пренети информацију о којој говорите Вашингтону“, обећао је Данливи.

Други пранкер убеђује гувернера да Русија већ спроводи кампању уједињења Аљаске. Данливи одговара тврдњом да су до њега већ стигле гласине о томе, али да не зна ништа прецизно.

„То се догађа управо сада, у Вашингтону. Управо сада. Испод прозора наше амбасаде одржава се концерт руских извођача. Популарни руски реп извођачи — ’50 цент‘ пева песму у којој захтева да се Аљаска врати Русији и застрашује последицама. У песми се говори о томе да Аљаску с Русијом уједињују сауна, вотка, хармоника и лосос. Отворићу прозор да бисте могли да чујете“, каже саговорник гувернера, након чега се у снимку на руском језику чује песма групе „Љубе“ — „Не глупирај се, Америко“.

Према речима једног од пранкера, много срећних Американаца слуша концерт.

Они уверавају Данливија да је извођач песме Николај Расторгујев „веома опасан човек кога треба ухапсити и испитати“, јер се бави субверзивном делатношћу и дели људима новац.

Гувернер који жури на следећи састанак пита како се пише то презиме. Судећи по приложеном снимку, разговор пранкера с гувернером Аљаске одржан је пре неколико месеци, али је објављен тек данас.

 

Извор: rs.sputniknews.com