Русија Свет Србија

АМЕРИКАНЦИ ПОЧИЊУ РАТ ПРОТИВ РУСА У СРБИЈИ! Ова порука шефа Пентагона је шокирала све!

Фото: Јутјуб

Амерички министар одбране Марк Еспер најавио је почетак ‘жестоког медијског рата против Русије у Србији’!

Еспер, који је именован за новог шефа Пентагона, каже да руске дестабилизујуће активности на Западном Балкану до сада нису успеле да испуне главне циљеве Kремља у региону, што доказују примери Црне Горе и Северне Македоније. Ипак, додаје он, неопходно је да се НАТО пакт озбиљно позабави руским дезинформацијама, које и даље приказују САД и западну војну алијансу у негативном светлу.

Замена теза

Шеф Пентагона је на медијски рат против Русије позвао говорећи пред Одбором за оружане снаге америчког Сената.

– Руске активности досад нису успеле у региону Западног Балкана. То најбоље показују неуспели државни удар у Црној Гори и Преспански споразум у Северној Македонији. Мисија KФОР на Kосову пружа кључну способност за одвраћање од руског утицаја, који настоји да игра на нестабилност у региону који се историјски посматра као буре барута Европе. Западни Балкан јесте важан за Европу која је целовита, слободна и у миру са суседима. Историјске тензије и проблеми балканских земаља захтевају да се НАТО позабави руским дезинформацијама, које и даље приказују САД и НАТО у негативном светлу, истовремено подстичући сукобе на терену – истакао је Еспер.

Kоментаришући ове наводе, бивши потпуковник KОС Љубан Kаран каже да нови шеф Пентагона прича о дезинформацијама, а његова земља управо највише шири лажне вести.

– Руске дезинформације којима нас Еспер плаши нисмо уопште осетили, док су западне дезинформације до крајњих граница сатанизовале Србију и Србе. Америчка пропагандна машинерија лансирала је лажне вести на дневном нивоу и до усијања је подигла антисрпско расположење на Западу. Прича о томе да Руси дестабилизују Балкан јесте измишљена и служи само као повод за перфидне акције специјалног рата водећих обавештајних служби НАТО на овим просторима. Знамо ко су господари рата и мира на Балкану и само од њих, а не ‘руских дезинформација’, зависи да ли ће бити нових сукоба – упозорава Kаран.

Увлаче нас у НАТО

Мирослав Бјеговић, декан Факултет за безбедност ‘Едуконс’, оцењује да Марк Еспер наставља спровођење старе западне безбедносне политике на Балкану.

– Главна теза те политике каже да је Русија одговорна за дестабилизацију Балкана и да све земље треба да јој окрену леђа и да уђу у НАТО. Заборавили су, међутим, да српски народ непогрешиво препознаје праве намере САД и памти све оно што су нам радили деведесетих година. Нису Руси бомбардовали и убијали недужне људе и децу у Републици Српској, Србији и на Kосову, него Американци. Што се тиче Северне Македоније и Црне Горе, па те земље су управо под окриљем НАТО изгубиле државност, слободу. Више нису свој на своме, а њима потпуно владају страни елементи – закључује Бјеговић.

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2019.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031