Србија

Ево који министри напуштају владу !

Министри Ненад Поповић, Горан Триван, Зорана Михајловић и Владан Вукосављевић јесу чланови Владе Србије којима се највише дрма фотеља и лако би могли и пре редовних парламентарних избора да без ње остану, кажу добро обавештени извори.

– Осим ово четворо, вероватно ће још двоје пре избора летети из Ваде. Међу министрима који ће бити смењени су и они министри који су више времена проводили шлихтајући се странцима него што су се трудили да постигну резултате који се од њих очекују. Њима се, народски речено, фотеља највише љуља- објашњавају саговорници.

Чланови Владе јуче нису били нимало равнодушни јер им је, након објављивања да ће трећина министара пре избора летети из Владе Србије, постало јасно да све осим врхунских резултата није довољно добро, а, према речима извора, у Немањиној је завладала права паника, пише „Ало“.

И док је већина министара мудро ћутала, Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, током обраћања медијима поручивала је да би био ред да министри до избора остану на својим функцијама.

– Избори су врло близу, следеће године, народ је тај који политичарима даје подршку да ли одређену политику хоће или не. Мислим да и Влада и сви министри треба до последњег тренутка, до формирања нове владе, да дају све од себе у свом ресору и учине све што могу. Увек је било и биће да таблоиди постављају и смењују министре, и то није необично – казала је јуче она.

Михајловићева није пропустила да истакне и то да је важно да сваки дан министри учине за земљу највише што могу јер управо је то задатак сваког министра и зато су на та места и постављени.

Да ли због страха од губитка фотеље или због покушаја да се додвори својој шефици, председници Владе Ани Брнабић, Михајловићева је истакла да је одушевљена што ће се Брнабићева 21. октобра учланити у СНС, иако је са њом током претходних година често имала сукобе.

– Ако је тачна информација да ће Ана постати члан СНС-а, мислим да је то одлично, да коначно СНС добије такво појачање – казала је Михајловићева.

Чистка у Влади на Вучићев предлог

Александар Вучић, председник Србије и лидер СНС-а, почетком септембра је најавио промене у странци и поновио да ће бити промењено најмање 50 одсто људи на листи за посланике.

За пет или шест ресора у Влади биће пронађена нова персонална решења, пошто они који су до сада обављали те дужности нису постигли резултате који се од њих очекују или су се уморили и време је да своје позиције препусте онима који ће тај посао радити са више елана.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2019.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031