Русија Свет

Ево шта су Руси рекли поводом смрти вође Исламске државе !

Смрт вође Исламске држава Абу Бакр ал-Багдадија представљала би „важан допринос“ борби против тероризма, рекао је данас портпарол Кремља наводећи да ипак чека потврду информације о смрти.

– Уколико се смрт Ал-Багдадија заиста потврди, може се говорити о важном доприносу председника САД борби против међународног тероризма. Та информација по себи не може да изазове негативну реакцију руских власти – рекао је новинарима портпарол руског председника Владимира Путина, Дмитриј Песков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Песков је рекао да су руски војници видели америчке авионе и дронове у тој зони мада је руско министарство одбране синоћ навело да нема поуздане информације о деловању америчке војске у зони у Идлибу, где се Ал-Багдади крио према Вашингтону.

Амерички председник Доналд Трамп објавио је јуче да је Абу Бакр ал-Багдади погинуо у америчкој војној операцији на северозападу Сирије која је спроведена у ноћи од суботе на недељу. Он је изнео детаљан опис напада током којег се водја Исламске државе притиснут америчким снагама убио активирањем самоубилачког појаса с експозивом. Трамп је у својој изјави захвалио Русији, Турској, Сирији, Ираку и сиријским Курдима. Последњих година више пута је објављивана смрт Ал Багдадија, најтраженијег човека на свету који се сматра одговорним за злочине у Ираку и Сирији и крваве нападе у више земаља.

Русија је јуна 2017. тврдила да је вероватно убила ал-Багдадија нападом из ваздуха на северни сиријски град Раку месец дана раније.

Извор: Srbijadanas.com