Русија Србија

ГЕНЕРАЛ РУСИЈЕ САОПШТИО: Без Русије се не може решити питање Косова !

Србија је стални савезник Москве на Балкану и зато се ниједно питање у региону, као што је косовско, не може решавати без Русије, оценио је руски генерал-мајор Сергеј Липовој.

Руски генерал је говорио за Расискаја газету поводом војне вежбе „Словенски штит 2019“, током које се представља руско оружје Панцир и С-400, које ће први пут учествовати у војној вежби у иностранству.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Липовој је оценио да је Србија Русији стални савезник на Балкану, јер није приступила НАТО-у и одбила је да подржи санкције против Москве, преноси ТАС С.

– Као држава која није у блоку, потребна јој је стална заштита, посебно јер је Србија буквално окружена НАТО базама у Румунији, Мађарској, Италији, Босни и Бугарској. Поред тога, не заборавимо на косовске сепаратисте који редовно спроводе провокације против Срба, као и придруживање суседне Црне Горе НАТО савезу – приметио је генерал.

Како је навео, важно је да буде јасно да је Србија под руском заштитом, што знаци да ниједно питање на Балкану неће бити одлучено без Русије, додао је генерал Липовој.

Одбрамбена сарадња Русије и Србије била је прилично продуктивна до сада, рекао је генерал.

– Снабдевамо Србију нашим Мил Ми-35М борбеним хеликоптерима, транспортним хеликоптерима Мил Ми-17В5, тенковима Т-72, оклопним извиђачким возилима БРДМ-2МС и авионим МиГ-29. Београд је више пута указивао на могућу куповину ракетних система Панцир и С-400 – рекао је генерал-мајор Сергеј Липовој.

Извор: Srbijadanas.com