Свет Србија

Харченко најоштрије осудио АМЕРИЧКОГ ИЗАСЛАНИКА !

Фото: Јутјуб

У више наврата смо наглашавали да, пре свега, треба анализирати став САД о тзв. Косову и преговорима. Засад не видимо у том ставу промене које би давале бољу шансу за дијалог.

Специјални изасланици и њихово именовање су само спољни атрибути – овако је Александар Боцан-Харценко, руски амбасадор у Београду, прокоментарисао, одлуку председника САД Доналда Трампа да именује Ричарда Гренела за специјалног изасланика за преговоре Београда и Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питања да ли се овим последњим потезом Беле куће умањује улога ЕУ у процесу преговора, да ли ће и званична Москва именовати специјалног изасланика за дијалог, и ко би то могао бити, амбасадор Боцан-Харценко каже:

– Што се тиче ЕУ, Брисел је сам смањио своју улогу, дозволивши Приштини да блокира раније постигнуте споразуме, да уведе таксе, да некажњено учини све за подривање и стагнацију дијалога. Ако постоји жеља за обнављањем дијалога, треба узимати у обзир извесне, оправдане захтеве Београда. То је питање које изискује прворазредну пажњу – рекао је он.

Извор: Srbijadanas.com