Србија

ИЗДАТ НАЛОГ ПОЛИЦИЈИ: Ево какав су план АЛБАНЦИ смислили !

Срби бивају гурани у статус грађана другог реда.

Марко Ђурић, директор Канцеларија за Косово и Метохију, казао је да је казна за предизборни спот Српске листе одређена због дела „Када Србија зове“ који је оцењен као говор мржње, и додао да као говор мржње није оцењен део Рашићевог спота у којем се Српска листа назива монструмом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чињеница је да не можемо да очекујемо спектакуларну реакцију међународне заједнице на нешто што је очигледно гурање Срба у грађане другог реда, јер ако Србима није дозвољено да исказују своје ставове, да представљају своје виђење кроз предизборни спот у коме кажу, о греха, „Када Србија зове“. То „Када Србија зове, ја дајем свој глас“ је позивање, по њима, на мржњу – рекао је Ђурић у Новом јутру ТВ Пинк.

Како додаје, казна од 30.000 евра за Српску листу одређена је по тужби БИРН-А.

– То је онај исти БИРН који делује и овде и у Приштини директно као помоћни орган владе такозваног Косова. На њихову директну иницијативу и сада и 2017. године Српска листа и српски представници бивају кажњени за то. То показује и да је БИРН помоћни орган такозване владе Косова, колико год се они жалили на то – казао је Ђурић.

Према његовим речима, Срби бивају гурани у статус грађана другог реда зато што када, како каже, Ђиласова перјаница Рада Трајковић и њен потрчко Рашић праве спот на албанском језику, у којем позивају албанске бираче да заузму српска места.

– То раде сликајући се испред разореног храма Христа Спаситеља у Приштини који је претворен, нажалост, у сред Приштине у јавни тоалет. Они се испред тог Храма сликају и у том споту кажу „Уклонимо српског монструма Српску листу са политичке сцене“ и „Уклонимо штетне утицаје“ мислећи ту на Србе и Србију. То за њих није говор мржње и БИРН се ту не жали и не захтева било шта друго – истакао је Ђурић.

Како додаје, још један пример стварања система апартхејда и угњетавања Срба је и то што је српским представницима забрањено да представници државе Србије дођу да их подрже.

– Постоји и листа, а у току ноћи су издали налог полицији да додатно контролише административну линију да не би сличајно неко од представника Владе Србије, неко од мојих сарадника или било ко из српских институција дошао да помогне Србима. Са једне стране је та забрана, а са друге стране имате посланике из различитих земаља – каже Ђурић.

Он је додао да је прексиноћ посланик Бундестага испред СПД-а Стефан Шварце говорио у Гњилану на скупу Покрета самоопредељења.

– Дакле, посланик Шварце је седео поред Аљбина Куртија, поред човека који се залаже директно против дијалога са Србијом и за стварање велике Албаније на територији Републике Србије – нагласио је Ђурић.

Ђурић наводи да су и поједини бивши политичари из САД дошли да подрже Кадрија Весељија.

– Када неко хоће да дође да подржи политичке партије Срба, њему је забрањено. То вам показује да тамошње институције примењују према Србима најчистију могућу дискриминацију – истакао је Ђурић и додао:

– Када кажемо да је Ђиласова перјаница на Косову и Метохији, иначе и члан руководства Савеза за Србију, Рада Трајковић, заједно са својим потрчком Ненадом Рашићем објавила овако сраман спот у коме Ђиласова Рада и Рашић кажу „Позивамо Албанце да заједно подржимо стварање најновије државе у Европи“. Порука је ту врло јасна – Они подржавају независно Косово.

Извор: Srbijadanas.com