Србија

ЛОШЕ ВЕСТИ! Уведена нова ставка: Рачуни све већи! Ево шта сад поскупљује

Рачуни Београђана, од овог месеца, биће увећани за 130,68 динара, без обзира да ли живе у становима или кућама, као и без обзира на величину њихових стамбених јединица!

Наиме, на последњој седници Скупштине града, дата је сагласност на одлуку Надзорног одбора ЈКП „Београдски водовод и канализација“ о цени за испоручену воду и одвођење отпадних вода, али се ту нашла и нова ставка – погонска спремност водоводног система. Цена је 118,80 динара без ПДВ-а, односно 130,68 динара са порезом на додатну вредност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одлука о увођењу нове ставке на рачунима „Инфостана“ донета је на седници Скупштине града још у августу, сада је само утврђена висина надокнаде.

„Цена за погонску спремност је висина месечне новчане накнаде у фиксном износу за одржавање и испирање дистрибутивног система водоводне мреже. Потрошачи су дужни да комуналном предузећу плаћају месечно ову накнаду без обзира на количину утрошене воде“, стоји у одлуци.

Цену од 130,68 динара сада је само потврдила Скупштина града, а ова одлука објављена је у Службеном гласнику.

Руку на срце, цене комуналних услуга су последњих година мењане – минимално. Једини изузетак било је „Градско стамбено“ које је у августу прошле године цене за одржавање и чишћење зграда подигло и до 50 одсто.

 

Извор: Блиц.рс