Свет

МАМА ГУШИМ СЕ! Последња порука из камиона смрти: Свет у шоку!

Британска полиција ухапсила је брачни пар Џоану и Томасу Мара због сумње да су учествовали у кријумчарењу 39 Кинеза који су пронађени мртви у камиону хладњачи у близини Лондона.

Пар тврди да су камион продали једној фирми пре 13 месеци. Још није познато јесу ли део кријумчарске банде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, објављено је како су жртве Кинези и како је међу њима 8 жена и 31 мушкарац.

Британски медији су разговарали с три породице из Вијетнама које су забринуте да су њихови ближњи били у приколици камиона.

Тако је породица једне Вијетнамке рекла да им је она послала поруку у којој је писало да се гуши и да умире. Фам Тра Мај (26) послала је поруку својој мајци у уторак увече после чега се више нису чуле.

Фам Ти Тра Ми послала је серију узнемирујућих порука својој мајци око пола 11 увече, 22. октобра, у којима је навела да се гуши.

„Жао ми је мама, мој пут у иностранство није успео“, написала је у једној поруци. „Мама, толико волим тебе и тату! Умирем зато што не могу да дишем“, навела је у другој.

Несрећни родитељи Фам Ти Тра Ми признали су да су платили 30.000 фунти како би девојку (26) прокријумчарили у Британију.

Још две породице страхују да су њихови ближњи били у хладњачи.

Брат једне 19-годишње девојке рекао је да га је назвала у уторак ујутро рекавши му да улази у приколицу. Од тада се нису чули, али им је кријумчар вратио новац. И рођаци једног 26-годишњака су такође добили добила новац назад.

Иначе, возач камион Мо Робинсон (25) налази се у притвору, међутим, постоје назнаке да он није знао шта се налази у камиону.

 

Извор: Курир.рс/ Index.hr