Свет

НЕМА НИШТА ОД ЧЛАНСТВА У ЕУ! Ангела Меркел открила све

Немачка канцеларка Ангела Меркел каже да подржава идеју Француске да се процес приступања ЕУ учини транспарентнијм, али и реверзибилним.

„Изражена је жеља, поготово Француске, коју сам подржала, да процедуре буду транспрентније, а да почетак преговора аутоматски не значи и њихов успешан завршетак. Радићу на томе у наредном периоду“, поручила је Меркелова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ангела Меркел је на крају самита у Бриселу изразила жаљење због тога што није било консензуса међу лидерима ЕУ о отварању приступних преговора са Албанијом и Северном Македонијом.

„Немачка сматра да је уз испуњавање одређених услова могло да дође до отварања преговора, али није било јединственог става о томе. Вратићемо се на ово питање пре самита о Западном Балкану 2020. године“, поручила је Меркелова.

Ангела Меркел, након самита лидера ЕУ у Бриселу, каже да није тајна да су током расправе о проширењу Француска, Холандија и Данска биле неповерљиве према даљим корацима Скопља и Тиране.

Она је оценила да ЕУ сада мора блиско и снажно да ради са земљама у региону како би што је могуће више ублажила ударац овакве одлуке.

„Разочарања ће, свакако, бити“, закључила је Меркелова.

 

Извор: Тањуг