Свет

НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ: Американци покушали да преваре Русе, након тога је уследио ХАОС !

Руско Министарство спољних послова послаће данас протестну ноту амбасади САД у Москви након инцидента са тројицом америчких дипломата, а за које се наводи да су прекршили правила путовања за странце, изјавио је заменик министра Јевгениј Иванов.

Послаћемо је данас – рекао је Иванов новинарима, преноси Тас с.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Троје америчких дипломата скинуто је 14. октобра са воза у близини града Северодвинска на северу Русије, јер се сумња да су прекршили правила путовања која важе за странце у Русији.

Северодвинск је град за који је за странце потребна посебна дозвола, а како је Иванов рекао, једина последица са којом би америчке дипломате могле да се суоче јесте подношење административних протокола.

– То су чланови особља амбасаде и колико сам разумео раде за војног аташеа и уживају дипломатски имунитет. Мислим да ће бити извршена само провера како се ово догодило – рекао је Иванов и додао да је пут био координисан, али да су они пријавили да путују у Архангелск, а да су уместо тога кренули за Северодвинск.

Портпарол Стејт департмента раније је рекао агенцији Тас с да су се дипломате уредно пријавиле руским властима у вези својих планова за пут.

Иначе, у граду Северодвинск смештена је одбрамбена индустрија Руске Федерације, а познат је по томе што се тамо налази предузеће „Севмаш“, које производи подморнице.

Извор: Srbijadanas.com