Регион

НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ: На место премијера ставили смеће !

Још на самом почетку седнице Сабора, пре усвајања дневног реда, посланик Иван Пернар упорно је желео да говори о функционисању правосуђа и задарском случају у правосуђу, а апели председавајућег Гордана Јандроковића да о томе може да говори у термину за слободне говоре нису уродили плодом. Пернар није послушао и наставио је по своме.

„Намерно провоцирате како бисте били изнети из сале и добили медијску пажњу. Манипулишете на врло ружан начин. Молим вас да седнете. Овде је 70 или 80 посланика, који могу да се понашају као ви, али то не раде јер су пристојни и добро васпитани, за разлику од вас. Изволите, седите“, тражио је Јандроковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пернар није одустајао ни после опомена и одузимања речи за данас и сутра, па Јандроковићу није преостало ништа друго него да објави паузу и позове редаре да га изнесу из скупштинске сале.

После паузе чинило се да ће седница бити настављена мирно, али то је био тотално лажни утисак. Миро Буљ из Моста узео је реч и говорио о проблему одвожења ђубрета у разне делове Хрватске, па је велики џак ђубрета прошетао по сали и ставио га на место премијера. Наравно, редари су га уклонили.

„Колега Буљ, седите. Извели сте свој перформанс“, одговорио му је Јандроковић, на шта му је Буљ поручио да то ђубре однесе у своје двориште.

„Не правите циркус, идите напоља па правите циркус“, одговорио је председавајући.

Тек онда је расправа кренула нормалним током.

Извор: Курир.рс