Србија

НОВИНАРИ УПИТАЛИ ЕРДОГАНА ЗА ЊЕГОВ СТАВ ПО ПИТАЊУ КОСОВА! Овај одговор нико није очекивао

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да се Турска, кад је реч о косовском питању, води у складу са својим интересима, који су различити од српских, али да је велики помак то што је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган поручио да ће прихватити свако решење до којег дођу Београд и Приштина.

Турска је признала једнострано проглашену независност Косова, али је Ердоган уочи посете рекао да поздравља преговоре Београда и Приштине и да ће свако решење које се у преговорима постигне бити прихватљиво за Анкару.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одговарајући на питање новинара упућено турском председнику – да ли сада боље него раније разуме да нису добра решења у којима неко добија све, а неко ништа – Вучић је рекао да се Турска понашала у складу са својим интересима, а да Србија неће добити ништа добро, нити ће бити паметнија ако дели пацке и држи придике Турској.

– Наши интереси по том питању су и даље различити, али му хвала на томе и то је велики помак, што је прихватио да свако могуће решење које бисмо ми постигли са Албанцима буде прихватљиво за Турску – рекао је Вучић.

Он је додао да је морао да одговори на питање као добар домаћин.

– За нас Србе само једна ствар није добра, ако се не покажемо као добри домаћини. Што не значи да треба да се улизујемо било коме, већ да морамо да водимо рачуна да не увредимо госте – рекао је Вучић.

Ердоган је потом захвалио Вучићу на том одговору.

– Мој пријатељ је дао најприкладнији одговор – рекао је Ердоган.

 

Извор: Тањуг