Регион

ОКРЕНУЛИ ПЛОЧУ! Црногорци бесни: За све су криви АЛБАНЦИ, ево шта раде!

Фото: Јутјуб

Влада Црне Горе упутила је протест Албанији поводом последњих еколошких акцидента у пограничном водотоку реке Бојане где су се појавили лешеви угинуле живине.

Како је саопштено из Министарства одрживог развоја и туризма, протест је упућен посредством Министарства спољних послова, а на иницијативу потпредседника за економску политику и финансијски систем, Милутина Симовића и министра одрживог развоја и туризма Павла Радуловића, преноси РТЦГ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из тог владиног ресора су казали да такви инциденти угрожавају имиџ те престижне туристичке дестинације.

“Влада Црне Горе у складу са добросуседском политиком, позивајући на заједницку бригу о ресурсима, у константној комуникацији са албанском страном, доследно инсистира на примени свих међунарнодних конвенција. Сходно томе, црногорска страна је у обавези да о свему обавести своје међународне партнере, што ће бити урадено у хитном службеном поступку”, наводи се у саопштењу.

Акција чишћења доњег тока Бојане од лешева угинуле живине, која данима плута реком, почела је данас, саопштено је из Министарства пољопривреде.

С обзиром на уочену количину кеса које се налазе узводно уз обалу Бојане, на потезу од ушћа до насеља Раце, процењује се да ће за сакупљање свог тог отпада требати више дана, нагласили су из Министарства пољопривреде.
У акцији уклањања животињског отпада, осим представника Министарства и Управе за безбедност хране, учествовали су и припадници Граничне полиције и Службе заштите и спашавања.

Под надзором ветеринарског инспектора прикупљен животињски отпад је нешкодљиво уништен.

Извор: Курир.рс