Свет Србија

ОВА РЕПУБЛИКА ЈАВНО ОТКРИЛА: Ево зашто је повукла признање Косова !

Централноафричка Република сматра да Београд и Приштина треба да пронађу консензус за решавање ситуације на Косову, изјавила је министарка иностраних послова Централноафричке Републике Силви Бајпо-Темон.

– О тој теми се много говорило у медијима. Став Централноафричке Републике врло је јасан, јер смо ми држава која је управо превазишла кризу. Решење наше кризе било је постигнуто захваљујући јасној вољи да се мирно реши проблем, тј. путем дијалога – рекла је Бајпо-Темонова у интевјуу за Спутник и додала:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Свеједно да ли се сада говори о ситуацији на Косову и у Србији, или било којој другој држави, став ЦАР је да треба пронаћи консензус. У вези с тим је у току процес под окриљем ЕУ, чији циљ је да се пронађе мирно решавање проблема, зато је одлука ЦАР усмерена на то да се стимулишу обе стране на дијалог, да се нађе решење које ће бити на добробит оба народа.

Подсетимо, у јулу је министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио да је Централноафричка Република 14. земља које је прецизирала став да не признаје независност Косова.

Гостујући на Радио-телевизији Србије, Дачић је показао дипломатску ноту коју је, како је рекао, синоћ добио из Централноафричке Републике и у којој та земља наводи да не признаје Косово. Он је казао да се у ноти наводи да Централноафричка Република подржава суверенитет Србије и владавину права, као и да се залаже за дијалог са Приштином.

Извор: Информер.рс