Русија Србија

Ово је Путинов план за Србе! Ево зашто су С-400 и “Панцир С” пребачени у нашу земљу: Руси су одлучили да…

Фото: Јутјуб

Основни циљ пребацивања система С-400 на војну вежбу у Србији заправо је увежбавање ‘плана за одбрану Србије’, пишу руски медији.

Према тим наводима, председник Путин и војни врх Руске Федерације имају разрађен план према коме би у случају непосредне опасности С-400 у року од три сата био пребачен у Београд.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Због тога је било изузетно важно да се провери како С-400 функционише на конкретној локацији, на аеродрому у Батајници, као и колико су припадници Војске Србије обучени за коришћење овог система – објашњава саговорник из руских дипломатских кругова.

Подсећамо, српски официри, подофицири и војници показали су да су у потпуности обучени за самостално руковање најмоћнијим ракетним системом на свету С-400, који је у четвртак ујутро по одобрењу председника Русије Владимира Владимировича Путина размештен на аеродрому у Батајници.

Више српских ракеташких посада на челу са бригадним генералом Тиосавом Јанковићем средином септембра су у Астраханској области у Русији имали прилику да прођу обуку за руковање овим сложеним системом.

Наши војници показали су како би у случају напада на Србију били у стању да заштите своју земљу.

 

Извор: Информер.рс