Свет

ОВО СЕ МОРА ЗАУСТАВИТИ: Америчка војска се враћа у Сирију ! Наставак РАТА ?!

Сједињене Америчке Државе послаће оклопна возила и борбене трупе у источну Сирију, како би спречила да нафтна поља падну у руке такозване Исламске државе, изјавио је данас амерички министар одбране Марк Еспер.

Та његова изјава, дата у седишту НАТО.а у Бриселу, указује да је повлачење војске из Сирије неизвесније и компликованије него што је то представио амерички председник Доналд Трамп, оцењује АП и додаје да је, иако је Трамп најавио повлачење, стварност на терену другачија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Еспер је додатне трупе описао као „механизоване“, што значи да ће међу возилима бити и оклопни пешадијски носач Бредли, тенкови и друга возила.

Како се наводи, то појачање би унело нову димензију америчког војног присуства, које се у великој мери састојало од снага за специјалне операције које нису опремљене тенковима или другим оклопним возилима.

Према Есперовим речима, не сме да се дозволи да Ис поново приђе нафтним пољима.

– Ако би ИС имала приступ ресурсима, а самим тим и средствима за набавку оружја или за куповину бораца или било чега другог, то значи да то отежава пораз ИС – закључио је Еспер.

Извор:  Srbijadanas.com