Регион

Пензионери од следеће године имају право на бесплатан јавни превоз !

Ретко који законски предлог прође без гласа против, но управо се то у уторак догодило у Словенији, с предлогом да пензионери и сви старији од 65 година који нису у радном односу од средине идуће године добију право на бесплатан превоз.

За измене закона о путном превозу којим се одређује да од 1. јула идуће године пензионери имају право на бесплатан међуградски јавни превоз, гласало је 75 присутних заступника у парламенту, а ниједан глас није био против.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За законске измене изборила се некадашња премијерка, а у садашњој влади министарка за инфраструктуру Аленка Братушек које је након изгласавања рекла да је врло задовољна јер су пензионери због ниских примања депривилегована друштвена група, па ће им резање трошкова превоза и мобилност добро доћи, али и зато јер је то корак према већем коришћењу јавног превоза.

За гласове пензионера иначе се у Словенији највише бори Демократска странка пензионера (ДЕСУС) садашњег министра обране Карла Ерјавца који је задњих двадесетак година на разним дужностима у свакој влади јер делује као „тас на ваги“ у различитим коалицијама.

Извор: Блиц.рс