Свет

ПОБУНА У ЕУ! Укините санкције Русији, изгубићемо све!

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Члан Савета Руске Федерације Алексеј Пушков саркастично је коментарисао одлуку заступника Савезне Републике Немачке да одбаце предлог фракције Дие Линке за ублажавање антируских санкција.

Како је објаснио Пушков, “Немачка је већ изгубила више од 100 милијарди евра због санкција наметнутих против Русије“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Када је политика скупа и не даје резултата, она се мења. Берлин још није сазрео до тог нивоа, што значи да ће немачке компаније и пољопривредници и даље бележити губитке“, рекао је Алексеј Пушков, преносе РИА Новости.

Наиме, уочи седнице Бундестага, заступник левичарске фракције Дие Линке је у Клаус Ернст признао да су санкције против Русије на снази више од пет година, али да “нису дале никакав резултат и да је Немачка зато изгубила 100 милијарди евра“.

Институт за светску економију у Килу проценио је да је светска економија због рата санкцијама, ког је против Русије 2014. покренуо Запад, већ изгубила око 300 милијарди долара.

Исти став о санкцијама као њихове „комунистичке“ колеге има и десничарска Алтернатива за Немачку. Валдемар Герт, члан Одбора за спољне послове немачког Бундестага, био је ужаснут штетом коју земља има од антируских санкција.

Према Герту, компаније Немачке су, током година европских санкција Русији, већ изгубиле више од 100 милијарди долара. Зато његова странка, Алтернатива за Немачку (АфД), тражи да Бундестаг одлучи о развоју механизма компензације за немачке мале и средње предузетнике и да се генерално ревидира политика санкција против Русије.

Као што је објаснио Валдемар Герт, „на иницијативу наше фракције разматра се питање накнаде штете малим и средњим предузећима која су претрпела штету услед политике санкција.

„Конкретно, говоримо о укидању санкција, ревизији односа са Русијом и надокнади штете малим и средњим предузећима и компанијама генерално“, рекао је Валдемар Герт, високи функционер странке АфД, која се често, иако без икаквих аргумената, описује као „неонацистичка“.

 

Извор: logicno.com