Србија

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК: Није само Панцир-С, у Србију стигао и С-400 (ВИДЕО)

Руска “ТВ Звезда” објавила је снимак доласка система С-400 и Панцир- С у Србију где ће учествовати на вежби “Словенски штит 2019”.

Системи су допремљени великим руским транспортним авионом “ан-124 руслан”, руских ваздушно-космичких снага, пренео је РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саопштењу руског министарства одбране се наводи да ће, у оквиру заједничке вежбе, системи С-400 и “Панцир” бити допремљен на територију Србије, на аеродром у Батајници.

“Током вежбе, руске и српске ПВО јединице ће заједнички извршити задатке извиђања, праћења, класификације и уништења читавог спектра мета у ваздуху”, наведено је у саопштењу.

Претходно је Министарство одбране Србије саопштило да се заједничка тактичка вежба ракетних јединица ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације “Словенски штит 2019” одржава на територији Републике Србије и да ће у њој учествовати српски и руски системи.

Систем С-400 “тријумф” је противавионски и противракетни систем који је први пут ушао у оперативну употребу у оружане снаге Руске Федерације у 2007. години.

Овај систем користи четири ракете на својој лансирној рампи односно четири ракете различитог домета. Има могућност дететковања стелт летелица на даљини од око 150 километара. Његов радар омогућава праћење и осматрање на даљини од чак 570 км.

 

Извор: РТС