Свет

Полицајац уместо дивљачи, уловио мигранте !

Фото: Pixabay.com
Pixabay.com

Група од 30-ак илегалних миграната налетела је у шуми крај Купе на ловде, међу којима је био и полицајац, иначе члан ловачког друштва, који ни тренутка није размишљао него их је све похапсио.

Мигранти су ухваћени у Десном Средичком, месту у Карловачкој жупанији које се реком Купом граничи са Загребачком жупанијом, а ловци су их довели шред просторије тамођњег, где су сачекали полицију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Илегални мигранти нису пружали отпор, а убрзо је позвана карловачка полиција која их је покупила и одвезла“, каже потпредседник удружења ватрогасаца.

Мештани кажу да их ме можда неко од кријумчара довезао из Босне и Херцеговине, па их пустио у шуму. Иако баш због миграната на мосту испред Десног Средичког стоји полицијска патрола, људима није свеједно.

„Жао ми је тих људи, али не морамо ми да страхујемо за своје домове“, каже неименована мештанка суседног Пркоса Ласињског.

С обзиром на то да иде зима, очекује се да ће талас миграната бити већи. У хрватској полицији кажу да је у првих осам мјесеци 2019. евидентирано и процесуирала 11.813 покушаја незаконитог преласка државне границе. Међу илегалним мигрантима најзаступљенији су држављани Авганистана, Пакистана, Турске и Алжира.

Извор: Курир.рс