Србија

ПОТПУНИ ХАОС! Ухапшена српска певачица!

Певачица Радојка Кецман наводно је ухапшена заједно са држављанином Шведске С. Ж. због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и запленили већу количину оружја и муниције, наводи Курир.

Полиција је претресом стана у Новом Саду који користи Рада пронашла две аутоматске пушке, а претресом стана у Бајмоку који користи С.Ж. пронађено је 11 аутоматских пушака, 11 гасних пиштоља преправљених у ватрено оружје са десет пригушивача и већу количину муниције различитог калибра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Једна од заплењених пушака била је премазана белим лаком, којим криминалци мажу оружје како би оно, после злочина, било лакше запаљено. Лак му помаже да брже изгори, а најчешће се маже током припреме за убиство. Због тога, истражитељи верују да је акција убиства била при крају, али се још увек проверава ко је требало да буде мета – каже саговорник за Курир

Он открива и да се сумња да су певачица и њен пријатељ били део криминалне групе.

– Докази прикупљени до сада указују да су они чували оружје за некога – открива он.

Према речима нашег саговорника, засад се верује да из оружја које је пронађено у становима које су осумњичени користили нису извршене ликвидације.

– Оружје је ново. Ипак, оно ће бити послато на вештачење како би се видело да ли је и ко још био у контакту с њим – додаје наш саговорник.

Полиција је такође пронашла и више мобилних телефона и лаптоп. Осумњиченима је одређено заџавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Курир.рс