loading...
Србија

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ! Спремите се: Снег стиже у Србију!

Летњи дани крајем септембра обрадовали су становнике Србије, али оно што нам стиже у наредних неколико дана већини се неће допасти.

Како је на свом профилу објавио метеоролог из Новог Сада, Марко Чубрило, следи нам драстична промена времена.

– У току послеподнева погоршање захвата западне пределе региона, а до сутра ујутро и крајњи исток. Биће кише, понегде и обилне, а сутра и планинског снега. У петак суво и хладно, а у суботу ново наоблачење уз кишу понегде у другом делу дана. Почетком следеће недеље очекује се ново погоршање, падавине и врло хладно време. Око 9.10. стабилније али и даље типично јесење време, без значајнијег отопљења – наводи Чубрило и прецизира да ће у току касног после поднева и првог дела вечери облачни систем ће захватити целу Хрватску, западне, југозападне и северозападне пределе БиХ, као и део средишње БиХ, у другом делу ноћи захвата Војводину, западну и северозападну Србију доносећи кишу и могућу појаву грмљавине.

– У четвртак током дана погоршање ће напредовати даље на исток доносећи кишу у ређу појаву пљускова, претежно на југу региона и дуж обале Јадрана. У другом делу дана над вишим пределима Хрватске, а посебно над средишњим и источном БиХ, западном Србјиом и северном Црном Гором на висини од око 1300 метара надморске висине киша ће прелазити у јак, крупан, снег те се изнад 1400 метара надморске висине рачуна на формирање снежног покривача – појаснио је он.

Чубрило у својој прогнози наводи и оквирне температуре.

– Сутра ће у многим местима јутро бити најтоплији део дана и средином дана максимуми ће се кретати од 7 до 14 степени Целзијуса, а понегде на планинама БиХ, Србије и Црне Горе неће прелазити 4 степена. У петак јутро хладно, а дан мало до умерено облачан сув и прохладан уз максимум од 13 до 16 степени Целзијуса. У недељу претежно суво, али прохладно. За викенд минимуми од 1 до 9, а максимуми од 13 до 18 степени Целзијуса – навео је метеоролог и додао да је сутрашња промена времена прекретница ка правом јесењем времену.

 

Извор: Информер.рс