Србија

ПОТПУНО НЕОЧЕКИВАНО: Велики пријатељ српског народа КОНАЧНО стиже у Србију!

Канадски генерал у пензији, некадашњи командант Унпрофора у Сарајеву, Луис Макензи долази на предстојећи Сајам књига у Београду поводом промоције српског издања своје књиге “Миротворац: Пут у Сарајево”, написане пре 26 година и која је била бестселер у Канади.

Макензи је био командант сектора Унпрофора у Сарајеву од 1992. до јуна 1993. када су власти у Сарајеву затражиле да буде смењен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очекивали су да ћу се слагати с њима по свим питањима… Како је мој мандат подразумевао да будем непристрастан и објективан, били су веома узнемирени мојим коментарима на поједине проблеме – каже Макензи.

Канадски генерал, који је после одласка у пензију након повратка из Сарајева једно време, 1997, био и заменик премијера Канаде, противио се НАТО бомбардовању Србије и критиковао своју владу због признања једнострано проглашене независности Косова.

– Истина ће увек узнемиравати оне који имају друкчије мишљење. Развојем догађаја од бомбардовања наовамо, јасно је да је лудост бомбардовања суверене земље и признање независности Косова више створило него што је решило проблем – истакао је Макензи.

Извор: Srbijadanas.com