Србија

ПРЕДСЕДНИК ЧЕШКЕ ОТКРИО СВЕ! Ево да ли ће та држава повући признање Косова

Председник Александар Вучић пренео је члановима Вишеградске групе да је компромисно решење за КиМ једини могући пут за будућност целог Западног Балкана.

Вучић је истакао на прес-конференцији да не може да се меша у унутрашње ствари било које земље, па ни у одлуку о евентуалној промени става по питању статуса такозваног Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Чешке Милош Земан додао је да ће, када је реч о његовој иницијативи да званични Праг поништи одлуку о признавању независности Косова, покушати да убеди своје колеге.

„Рекао сам да ћу на првом састанку са представницима власти Чешке који се баве уставним питањима изнети предлог о повлачењу признања. Ми смо демократска земља, могу бити надгласан, али о поништавању признања Косова покушаћу да убедим своје колеге“, рекао је он.

„Волео бих да и други имају слично мишљење“, додао је он.

Вучић је истакао да је захвалан Земану на подршци по том питању:

„Захвалан сам председнику Чешке Милошу Земану на ставовима по питању Косова. Данас сам говорио о нашој политици према Косову и о проблемима са којима се суочавамо. Поновио сам став Србије да је компромисно решење једини могући пут за будућност целог Западног Балкана и у ЕУ, али и за боље односе између људи који живе на Западном Балкану“, рекао је Вучић.

 

Извор: Тањуг