Русија Свет

Председник Турске понео тајни роковник на састанку са Путином, ово се у њему налазило …

Путин је видео да камере снимају мапу, па пошто је седео преко пута, покушао је гестикулацијом рукама да Ердогану да до знања да треба да затвори роковник, међутим, турски лидер је то приметио тек када је камера „ухватила“ мапу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган детаљно се припремио за сатанак са руским председником Владимиром Путином на којем су јуче у Сочију договорили заједничку стратегију пограничну сиријску област у којима су курдске снаге.

Ердоган је, међутим, потпуно ненамерно направио гаф отворивши свој роковник у којем је била мапа Сирије. Све се дешавало непосредне пре него што су сниматељи напустили састанак двојице државника и оставили их да у четири ока кроје судбину сиријских Курда.

Путин је видео да камере снимају мапу, па пошто је седео преко пута, покушао је гестикулацијом рукама да Ердогану да до знања да треба да затвори роковник, међутим, турски лидер је то приметио тек када је камера „ухватила“ мапу. На крају, схвативши шта је урадио, само преко мапе ставио – црвену бележницу.

Извор: Информер.рс