Регион

ПРОМЕНИЛА ВЕРУ! Из православља прешла у ислам: Разлог је шокантан

Фото: Pixabay.com

Верујем да је моја судбина била да постанем муслиманка, да се вратим својој истинској вери. Моја прича је пред вама да је прочитате. Крштена сам као православна хришћанка, али сам ретко посећивала цркву. За време мог детињства, у Румунији је говор о религији био табу-тема због строгих комунистичких закона. Након пада комунизма, моја породица је наставила да занемарује веру, а и земља је остала већим делом секуларна.

Моја мајка је посјећивала цркву једино у случају венчања, сахране, или крштења неког детета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Понекад је и мене водила са собом, али ми се никад није свиђао мирис запаљених свећа и атмосфера у православним црквама генерално. Никад ми се није допадао звук проповеди, и унутар икад нисам осетила неку верску привлачност.

Моје две најбоље пријатељице су биле муслиманке. Током мог студирања у Великој Британији, упознала сам много студената из свих крајева света, а неки од њих су били муслимани. Спријатељила сам се с једном девојком из Марока и две девојке из Индонезије, из простог разлога што су биле мирне, јако позитивне и приступачне особе које су имале занимљиве хобије И, као и ја, нису пиле алкохол. У току последњих месеци магистарског студија, упознала сам једног дивног муслимана који је касније постао мој супруг.

Многи претпостављају да сам ислам примила под утицајем свог мужа. Мислим да је Аллахова мудрост и жеља била да тај човјек уђе у мој живот и буде разлог мог повратка на Прави пут.

Многи претпостављају да сам ислам примила под утицајем свог мужа, нити је постављао питање мог преласка на ислам. Кад сам га упитала зашто ми не прича о исламу, он ми је рекао да верује како човеков одабир религије мора доћи из срца, а не под присилом других.

Ислам ме привукао јер човеку даје осећај одређености и преданости неком циљу, осећај припадности нечему што сам одавно осећала у срцу. Нисам имала никаквих финансијских или емоционалних проблема. Једноставно сам осећала да је ислам оно што недостаје мом животу.

Након што сам се с мужем преселила у Катар (где и данас живимо), увек ми се допадала зграда локалног исламског центра, зграда с прелепим минаретом на обали мора. Обећала сам себи да ћу, ако икад будем изговорила шехадет, то учинити у том дивном објекту. Аллах је испунио моју жељу.

Волела бих да што више људи у мојој домовини занемари медијске предрасуде о исламу, почне учити Кур’ан и упознавати се са стварном поруком дивне вере зване ислам.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Novi.ba/ Еспресо.рс