Свет

Путин открио ЛУКАВИ ПЛАН АМЕРИКАНАЦА !

Америчка администрација је иступањем из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета поступила лукаво, то је повезано са њиховом забринутошћу у Азији, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

“Измислили су разлог, иако то није повезано са Русијом ни на који начин. То је повезано искључиво са њиховом азијском политиком и ми видимо шта се данас догађа са ракетама средњег и кратког домета. Све време су нас оптуживали да смо ми нешто кршили, а три месеца након иступања из Споразума већ су тестирали нову ракету средњег домета”, рекао је Путин.

Он је указао и на то да је немогуће за свега три месеца конструисати нову ракету, већ су за то “потребне године, што су они и чинили”.

„Напустили Споразум и три месеца касније тестирали. То није лепо, поготову што је Пентагон већ званично најавио да ће те ракете бити размештене у Азији. Јавно су то рекли, штавише, преговарају о томе са Јапаном и Јужном Корејом“, додао је Путин.

Руски председник је констатовао и да је јасно ко је главна мета у овом случају, а то Русију не може ни мало да радује.

“То се и нас тиче. Мораћемо да гледамо конкретно где су те ракете размештене, имајући у виду да ће оне бити у стању да стигну и до територије Руске Федерације. То ће свакако нарушити ситуацију у области међународне безбедности”, истакао је шеф Кремља.

Путин је подсетио и да у фебруару 2021. године истиче Споразум о смањењу стратешког нуклеарног наоружања, као и да се администрација САД још није одлучила шта ће по том питању да ради.

Извор: Информер.рс

loading...
Loading...