Русија Свет

Путин упутио претњу: Ако вам нисмо потребни, одлазимо !

Руски председник Владимир Путин изјавио је да ће се Москва повући из Сирије ако будућа влада те земље одлучи да руска војска треба да оде.

– Они који су илегално присутни у страној земљи, у овом случају Сирији, треба да напусте тај регион. То се односи на све земље. Ако будућа легитимна влада Сирије каже да јој није потребно да руске трупе остану у земљи, онда ће се то односити и на Русију – нагласио је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Русија наставља да разматра страно војно присуство у Сирији са Ираном, Турском и САД.

– Ја сам увек говорио нашим колегама да постоји потреба да се Сирија ослободи страног војног присуства- казао је Путин, преноси Тас с, и нагласио потребу да се у потпуности успостави поновни територијални интегритет Сирије.

Светске агенције известиле су да су сиријски побуњеници, које подржава Турска, преузели данас контролу над центром пограничног града Рас ел Ајн, на североистоку Сирије.

– Сиријска национална армија преузела је јутрос контролу над градским центром. Врше се инспекције у стамбеним областима.

Према наводима турског Министарства одбране – стамбени центар Рас ел Ајна стављен је под контролу током успешних операција источно од реке Еуфрат.

Изгледа да су снаге сиријских Курда успеле да пруже отпор у појединим деловима града.

У међувремену, Сиријска опсерваторија за људска права објавила је да је број погинулих цивила у офанзиви Турске на север Сирије порастао на 30.

Сиријска управа предвођена Курдима на североистоку земље саопштила је да је 191.069 особа расељено после турских операција. УН су у петак изнеле процену да је око 100.000 људи напустило своје домове на северу Сирије, откако је офанзива почела у среду.

Извор: Srbijadanas.com