loading...
Регион

РАСИМ је хтео да убије БРАТА: Ево колико новца је нудио !

Кантонални суд у Бихаћу прихватио је предлог Тужилаштва УСК те за наредна два месеца продужио притвор Расиму Демировићу (55), који је пре месец ухапшен због сумње да је херцеговачкој мафији нудио 100.000 евра за убиство брата Ибрахима Демировића Бајана.

Председница Кантоналног суда Бихаћ, судија Фата Надаревић потврдила је да је притвор продужен због опасности од утицаја на сведоке.

То је демантовао бихаћки адвокат Алмир Смајић, који заступа осумњиченог, те најавио да ће уложити жалбу на решење о продужењу притвора.

– Могу рећи да је то исценирано. Један од сведока назвао је адвоката који је, такође, укључен у овај предмет. Не знајући да се ради о сведоку, адвокат се јавио мислећи да је његов клијент. Када је схватио о чему је реч, одмах је прекинуо везу. Између њих није било никаквог разговора. Постоје транскрипт разговора и службена забелешка која је на суду – објаснио је адвокат Смајић.

Иначе, Расимов паклени план осујетили су истражиоци Федералне управе полиције који су пресрели његове разговоре с мафијом у Херцеговини. Представљајући им се као неко ко има разрађен бизнис и велику количину новца, нудио им је 100.000 евра за ликвидацију Бајана.

Такође је тражио да Бајановог сина Невреса направе инвалидом.

Расим не само да није имао пара него је, наводно, брату Бајану дуговао 50.000 КМ. Нетрпељивост међу браћом траје дуже време због имовине. Бајан је имућан, поседује више фирми, а бизнис је развио на откупу секундарних сировина.

Безобзирна освета

Расим Демировић се сумњичи да је из безобзирне освете, обећањем и давањем поклона, другу особу подстрекавао да почини убиство и нанесе тешке повреде. Ставља му се на терет да је у периоду од фебруара до априла 2019. године у више наврата покушао ангажовати одређени број особа које би починиле убиство, за шта је био спреман платити 100.000 евра, наведено је у саопштењу Тужилаштва УСК, пише Аваз.

Извор: Блиц.рс

loading...