Регион

РЕГИОН У ПОТПУНОМ ШОКУ! Убијена праунука познатог политичара!

Њен нестанак су јуче у 17 сати пријавили родитељи. Након што се није вратила у договорено време „с кафе с пријатељицом“, како је то мајци рекла, завладала је паника

Након што је из Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона потврђено да је Лана Биједић (19), чије је тело синоћ извучено из реке Студенчице у Студенцу код Љубушког, убијена, у Мостару су завладали шок и неверица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи Аваз, несрећна девојка је Лана Биједић из Мостара, која се ових дана припремала за одлазак на студије у Сарајеву. Она је ћерка познате универзитетске професорке из Мостара, деканке Факултета информационих технологија, и праунука Џемала Биједића, учесника Народноослободилачке борбе и бившег председника Савезног извршног већа.

Њен нестанак су јуче у 17 сати пријавили родитељи. Након што се није вратила у договорено време „с кафе с пријатељицом“, како је то мајци рекла, завладала је паника. Мајка је покушавала безуспешно да је добије на њен телефонски број.

Из Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона су рекли да ће сутра да буде објављена обдукција, након чега ће да имају више информација за јавност.

Незванично се сазнаје да девојка није убијена из ватрног оружја, а на лицу места, као и на њеном телу, нађени су трагови који указују да се са убицом борила. Како је речено, изузети су фрагменти који ће да буду послати на вештачење.

Њено тело је у реци уочио рибар. Међутим, ни он у први мах није био сигуран да је реч о телу, па га је, а да га вода не однесе, довукао до обале, након чега је позвао полицију и Хитну помоћ.

Потом су тело извукли припадници ГСС-а Читлук и Љубушки, а увиђај је трајао до касно у ноћ, након чега је настављен у јутарњим сатима.

Ко је био Џемал Биједић

Наиме, Биједић је након Другог светског рата био помоћник министра унутрашњих послова Владе НР Босне и Херцеговине, потом 1948. начелник Управе за агитацију и пропаганду Централног комитета КП БиХ.

Био је и секретар Обласног комитета КПЈ за Херцеговину, члан Извршног већа СР Босне и Херцеговине, председник Републичког вијећа, председник Скупштине СРБиХ и председник Савезног извршног већа (СИВ) 1971 године. Трагично је преминуо 18. јануара 1977. у авионској несрећи на лету за Сарајево након што је у Београду испратио Тита на пут у Либију.

Супруга Разија је погинула заједно са Џемалом. Иза себе су оставили троје деце: Драгана, Азру и Миленка.

 

Извор: Avaz.ba/ Телеграф.рс