Србија

СКАНДАЛ: Бивши функционер ухваћен у крађи електричне енергије !

Анђелковић је крао електричну енергију за своје објекте на Вождовцу тако што је од далековода спровео каблове испод ауто-пута. Контроле ЕПС су га од 2015. године чак 56 пута ухватиле у крађи струје

Игор Анђелковић, који је био градски функционер у време владавине Демократске странке (ДС), ухваћен је у крађи струје чак 56 пута, а оштетио је Електропривреду Србије (ЕПС) за износ од невероватних 7,5 милиона динара!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, како сазнајемо, Игор Анђелковић, који је био начелник за опште послове у општини Вождовац у време демократа и Драгана Ђиласа, нелегално је прикључио на дистрибутивну мрежу читаву стамбену зграду, теретану, као и објекат у којем се налазе грађевинске машине.

Оглушио се о прописе

– Анђелковић је ухваћен у крађи струје у својим објектима у Мокролушкој улици на Вождовцу пошто је од далековода спровео каблове испод ауто-пута. О његовој бахатости најбоље говори то што су контроле ЕПС Анђелковића од 2015. године чак 56 пута ухватиле у крађи струје. Тиме је оштетио то предузеће за укупно 7,5 милиона динара. Не само да је крао струју за своју кућу већ је нелегално напајао више стамбених зграда и пословни објекат, због чега је против њега поднета чак 21 кривична пријава – прича за Курир добро обавештени извор и додаје да је застрашујућа чињеница да се Анђелковић, који је обављао изузетно одговорну јавну функцију, тако грубо оглушио о прописе.

– Анђелковић никад није легално прикључио на дистрибутивну мрежу ни стамбене зграде ни пословни објекат. Једино је легално била прикључена његова кућа, али јој је још 2016. године искључено напајање због крађе струје – додаје наш извор.

Хитна реакција државе

Драган Добрашиновић, председник НВО Коалиција за надзор јавних финансија, каже да би држава хитно требало да реагује и да докаже да за све њене грађане важе иста правила.

– За политичаре и функционере, било да су садашњи или бивши, често важе другачији аршини. У тим процесима они често пролазе без кривичноправних последица, за разлику од обичних грађана. Ако у овом случају постоје кривични поступци, сви органи треба да реагују у складу са законом – каже Добрашиновић.

СВЕ ЈЕ НА ПОЛИЦИЈИ И ТУЖИЛАШТВУ

У ЕПС кажу да због законских ограничења и одредби Закона о заштити података о личности немају право да објављују имена и податке корисника, ни оних који неовлашћено користе електричну енергију, али да „у сарадњи с полицијом интензивно раде на проналажењу починилаца и покретању кривичних пријава“.

– ЕПС има једнак однос према свим корисницима и неовлашћена потрошња електричне енергије утврђује се у складу са одредбама Закона о енергетици у поступку редовне или ванредне контроле мерног места – рекли су из ЕПС.

Анђелковић

БЛАГЕ ВЕЗЕ НЕМАМ С ТИМ

Игор Анђелковић био је врло изненађен када смо га позвали и невешто је покушао да објасни да „нема везе с целим случајем“.

– Благе везе немам с тим. У шоку сам. Ја сам власник само дела породичне куће у Мокролушкој улици. Знам да је било неких проблема… Можда једна пријава. Не знам тачно због чега – рекао је он за Курир и замолио да га позовемо за неколико минута, након чега се више није јављао на број телефона познат редакцији.

Извор: Курир.рс