Свет

СКАНДАЛОЗНО: Појавио се снимак како Трамп убија своје … (ВИДЕО)

Графички обрађен и монтиран снимак, у којем лик америчког председника Доналда Трампа пуца и убада своје противнике и представнике медија у цркви, приказан је на састанку Трампових присталица у његовом одмаралишту у Мајамију.

У својеврсној пародији, лажни Трумп удара покојног сенатора Џона Мекејна у врат, затим удара у лице и убија телевизијску личност Рози О’Донел, пали главу сенатора Бернија Сандерса, пуца или напада људе чија су лица замењена логотипом новинских кућа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Видео је приказан прошле седмице на конференцији у Трамповом одмаралишту Дорал Мајами, али председник тада није био тамо.

Може се видети и логотип Трампове кампање за 2020. годину, али је портпарол организације за реизбор рекао Тајмсу да „видео није произведен у кампањи и да они не одобравају насиље“.

У видеу је Трампово лице налепљено на тело убице, а међу метама су бивши председник Барак Обама, Бил и Хилари Клинтон, као и представници Вашингтон поста, Политика, као и телевизија ЦНН, ББЦ, ПБС и НБЦ.

Удружење дописника Беле куће (ВХЦА) осудило је снимак.

Како се наводи, ВХЦА је згрожена снимком који је наводно приказан током викенда на политичкој конференцији присталица председника.

„Сви Американци би требало да осуде овај приказ насиља усмереног према новинарима и председниковим политичким противницима. Упозорили смо председника да би његова реторика могла подстаћи насиље“, рекао је председник удружења Џонатан Карл.

Организатори скупа су саопштили да спорни видео, чији су инсерти преузети из филма „Кингсман: Тајна служба“, није био одобрен и да ће бити покренута истрага како је дошло до његовог приказивања.

Извор: Курир.рс