Србија

ШОК: Србија се предаје Албанији, ево шта се догађа !

Геополитички пројекат „Велике Албаније“ добио је невиђену подршку од крајње невероватног извора након што је Србија изненађујуће одобрила политику путовања без пасоша својим албанским и македонским суседима до 2021. године, у оквиру посве добровољне иницијативе за коју Београд верује да ће му повећати изгледе уласка у ЕУ једног дана, али којом опасно ризикује да још више уруши свој суверенитет. Веменом че се патриотски слоган „Косово је Србија“, монструозно претворити у „Србија је Албанија“.

Регионални посматрачи Балкана дуго су се плашили да ће међунационални сукоб настати као резултат геополитичког пројекта „Велике Албаније“ који подржава САД и који прети територијалном интегритету Србије и Републике („Северне“) Македоније, што је разлог зашто су се сви изненадили када су се обе земље, које су директно погођене овим планом, једноставно предале прошле недеље, пристајући на политику путовања без пасоша између њих три.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуго се сумњало да ће македонски премијер Зоран Заев, који је на власт дошао после дуготрајне америчке револуције у боји, продати интересе своје земље свом албанском суседу, пошто је то већ учинио са грчким и бугарским, али многи су мислили да ће Србија бар пружити неки принципијелан отпор уместо да се преда и на легалан начин омогући већем броју Албанаца да нападне њену суверену територију, након што су већ успели да, де факто, одвоје српску цивилизацијску колевку Косова и Метохије од остатка државе.

Апологети ће замолити домаћу и међународну публику да поздрави овај потез као преко потребан прагматични корак за избегавање већег регионалног рата, ког су се многи посматрачи плашили, али чињеница је да није било хитног разлога да Србија дозволи Албанцима путовање без пасоша до 2021. године.

Уместо тога, Београд је једноставно предузео овај потпуно добровољни корак, јер верује да ће повећати своје изгледе уласка у ЕУ једног дана, иако Брисел никада није тражио од Србије ништа слично (што је заправо изненађење у овој причи).

Председник Вучић је изузетан еврофил који искрено жели да учини све што је у његовој моћи да Србија буде укључена у ЕУ, што укључује прећутно „признавање“ Косова као „независне државе“.

Има тај антиуставни циљ на уму тако да његова одлука да спроводи политику без пасоша почне да добија више смисла, јер је дизајнирана да изврши притисак на његов народ да прихвати оно што ће до тада представљати као чињеницу.

Треба рећи да, иако су многи гласови Алт-медија урадили одличан посао у подизању свести о геостратешким циљевима које САД настоје да спроведу присиљавањем Србије на „признавање“ Косова, мало се њих усудило да скрене пажњу на интересе које има Русија и то зато што је за већину људи то превише „политички некоректно“.

Аутор је у свом комаду почетком ове године детаљно образложио стратегију Кремја иза кулиса о томе како се „Русија може вратити на Балкан на велики (али контраверзан) начин“, која се ослањала на три експертске анализе руског, веома утицајног, истраживачког Савета за међународна питања Русије (РИАЦ), како би доказао да Москви не би много сметало ако Србија настави са плановима Запада, јер изгледа да је самостално поднела оставку схвативши да је немоћна без политичке воље да се неке ствари промене. Стога се чини да је прећутна руска позиција преусмеравање стратешке динамике, ако је то уопште могуће.

Извор: webtribune.rs