Свет

ШОК: Угрожени животи познатог глумца и кошаркаша !

Више од милион домова и пословних објеката остало је без струје пошто је велики пожар избио у понедељак ујутру по локалном времену у близини музеја Гети у Лос Анђелесу

ЛОС АНЂЕЛЕС – Широм Калифорније и даље бесне пожари због којих је у тој савезној америчкој држави проглашенио ванредно стање, а међу десетинама хиљада евакусаних су и холивудски глумац и бивши гувернер Калифорније Арнолд Шварценегер и кошаркашка звезда ЛА Лејкерса Леброн Џејмс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Више од милион домова и пословних објеката остало је без струје пошто је велики пожар избио у понедељак ујутру по локалном времену у близини музеја Гети у Лос Анђелесу.

Хиљадама људи из неких од најбогатијих четврти је наређено да се евакуишу, међу којима су и Шварценегер и Џејмс, који је са породицом био приморан да напусти свој дом.

Пожар у Лос Анделесу се брзо шири и захватио је више од 200 хектара у брдима око једног од главних аутопутева, преноси Глас Америке.

Изгорело је најмање пет кућа, а очекује се да ће тај број да расте, али повређених нема.

У северном делу Калифорније, због снажних налета ветра, хиљаде ватрогасаца и даље не могу да угасе највећи пожар у том подручју – такозвани Кинкејд пожар, а локалне власти наредиле су евакуацију готово 200 хиљада људи.

Извор: Курир.рс