Србија

ШОКАНТНО: Ево какав паклени план су Албанци припремили Србима !

Бивши шеф Координационог центра за Косово и Метохију Небојша Човић оценио је данас да Албанци на Косову желе конфликт, али тако да српска заједница буде проглашена за кривца.

Човић је, гостујући на РТС-у, поводом навода Приштине о затрованим ковертама са гласачким листићима из централне Србије, рекао да је све што Албанци раде већ виђено и да су они „специјалци за такве догађаје и прављење скандала“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је оценио, то је покушај компромитације Српске листе и покушај да се она елиминише.

„То по њиховом уставу неће моћи да ураде, али очигледно је да ће то отежати позицију Српске листе. Јуче је Курти направио договор са Петровићем и Рашићем за два министарства, за повратак и мањинске заједнице. Чини ми се да и о трећем министарству размишља. Ти људи немају везе са Српском листом и нису директни представници српске заједнице“, рекао је Човић.

Он каже да није могуће елеминисати Српску листу из парламента, јер је законом предвиђено да српска заједница има десет представника.

Оценио је да је догађај са листићима представа за међународну заједницу.

„Они су вешти у томе да у сарадњи са одређеним међународним факторима праве такав амбијент и дискредитују Србе. Политика албанских функционера је заснована на мржњи према Србима и не води решењу“, рекао је он.

Човић додаје да ће Аљбин Курти као премијер наставити да се активно и агресивно бори против Србије.

„Не очекујем да ће нам бити много боље, пред нама је комплексан период, али ваља правити стратегију за такву ситуацију“, рекао је Човић.

Он је оценио да Курти зна начин на који треба да се обрати међународној заједници.

„На Косову ништа није логично и реално, много је тога надреалног и нереалног што је довело до овакве ситуације. Курти је образован и зна да прича оно што воле да чују међународни фактори“, рекао је Човић.

Како оцењује, међународна заједница је одушевљена тиме што је он најавио да ће се борити против организованог криминала и ратних злочинаца.

Извор: Еспресо.рс