Србија

ШОКАНТНО! Срби спремају тужбу против Клинтонових: А иза свега стоји овај човек!

Српски лобиста у САД Дејвид Вујић сматра да су чланови породице Клинтон криви што су терористичке организације овладале Косовом и Метохијом, те да америчком председнику Доналду Трампу треба указати на то

Вујић истиче да то може само помоћи у политичком решавању овог најважнијег националног питања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Заједнички именитељ српских несрећа последњих деценија је породица Клинтон. Актуелног америчког председника Доналда Трампа на све начине и изнова треба да подсјећамо на то, јер и сам има великих проблема због њихове политичке заоставштине – рекао је Вујић.

Он је навео да су Клинтонови активно учествовали у демонизовању српског народа, а њихова политика према Србима је резултирала етничким чишћењем стотина хиљада Срба из Крајине, БиХ и са Космета.

– Подржавали су плаћенике Бин Ладена, заједничког непријатеља Америке и Србије. Они сада живе потпуно мирно у комфору, без трунке кајања. Указивање Трампу да су Клинтонови криви што су терористичке организације овладале српском светом земљом Косовом може нам само помоћи у политичком решавању овог за нас најважнијег националног питања – навео је Вујић.

Он је рекао да би озбиљан покушај српске заједнице у САД, у сарадњи са Србијом, да се улога породице Клинтон у страдању Срба постави пред америчке судове задобила озбиљну пажњу Трампа.

– Такав један правни процес у САД, који би директно повезао Клинтонове и Косово, у перспективи би утицао на рјешавање кризе око српске покрајине – истакао је Вујић.

Он је додао да је администрација у Вашингтону, делом и заслугом српских угледних људи, најзад препознала малигни утицај албанских лобиста на Капитолу.

– И државни секретар Мајк Помпео недавно је јавно и оштро упозорио председника Конгресног одбора за спољне послове Елиота Енгела, да престане да притиска, застрашује и малтретира дипломатско особље САД косовским лобистичким причама – додаје Вујић.

Он је истакао да Србију у Вашингтону промовише мала група волонтера и професионалаца, уз неколико бивших и активних републиканаца из Конгреса, који заступају српске интерсе, прије свега из личног осећаја правде и истине.

– Мана нашег народа је што верујемо да је истина очигледна и да је као такву не треба доказивати. Морамо сваког дана инсистирати на тражењу „кривца“ за своју несрећу – рекао је Вујић, који је био један од седморице инжењера српске националности који су учествовали у мисији „Аполо“, слања човека на Месец.

 

Извор: РТРС