Србија

СРАМНО! Албанци ће Српску листу прогласити терористичком организацијом?

Фото: Јутјуб

Савез косовских историчара „Али Хадри“, затражио је од Приштине да Српску листу прогласи терористичком организацијом!

Како су објаснили у саопштењу, надлежни органи би то требало да учине након вести да је 26 званичника Централне изборне комисије наводно отровано током отварања коверти са гласовима који су поштом стигли из Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Наглашавамо да је ово ружан и антидемократски чин и као такав повећава наше уверење да би се Косово требало понашати на сваки начин реципрочно са српском државом. На крају крајева, Срби и Србија не познају ништа друго осим аргумента силе – наводи се у саопштењу.

Огранак „Али Хадри“ у Дечанима, захтева од косовских правосудних органа да истраже овај случај и изнесу детаље у јавност, као и да међународна заједница осуди ово, како кажу, ниско и антидемократско понашање српске државе и српског народа.

Привремене власти у Приштини, али и бројне невладине организације, чине све како би Српску листу избацили из комбинаторике за састав нове власти. Циљ им је да на силу промовишу Ненада Рашића и Слободана Петровића у легитимне представнике српске заједнице на КИМ, иако су они на последњим изборима остали далеко испод цензуда.

Као по директиви, огласио се и професор међународног права Виган Ћороли који је рекао да тзв Државно тужилаштво Косова има довољно основа да захтева да се Српска листа прогласи неуставном.

– Српска листа не прихвата законе и Устав Косова – рекао је он.

 

Извор: Информер.рс