Србија

СРАМОТА! Глумац Горан Јевтић ипак не иде у затвор?

Горан Јевтић је правоснажно осуђен на 10 месеци затвора због недозвољених полних радњи над малолетником

Глумац Горан Јевтић (41), који је правоснажно осуђен на 10 месеци затвора јер је у тоалету сомборског Народног позоришта починио недозвољене полне радње над малолетним Л. К. (16), поднеће суду захтев за одлагање извршења затворске казне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он ће на овај начин покушати да одложи робију због наводних пословних обавеза, тј. ангажмана у позоришту, али и на филму који тренутно снима.

Жалбе и пријаве

Јевтићев бранилац Владимир Хоровиц најавио је низ жалби на правоснажну пресуду и објаснио да све предстојеће жалбе које ће подносити не одлажу аутоматски и извршење затворске казне

– У посебном поступку који ће се водити у Београду, где Јевтић станује, одлучиваће се о спровођењу извршења казне. У том поступку он ће тражити одлагање казне затвора из законом предвиђених разлога, а то су неодложни послови и обавезе чијим би се отказивањем нанела штета – објаснио је Хоровиц.

Он истиче „да је најпре првостепена, а потом и другостепена пресуда донета уз повреду закона на штету његовог клијента“.

Незаконито поступање

– Поднећемо захтев за заштиту законитости Врховном-касационом суду, као и уставну жалбу. Због незаконитог поступања поднећемо и дисциплинске пријаве против судија Вишег суда у Сомбору, као и против судије првостепеног суда. Захтеваћемо да због драстичних пропуста у примени закона ове судије буду разрешене функције – казао је адвокат Хоровиц, а потом појаснио на који начин су судије, како каже, незаконито поступале:

– Јевтић је током целог поступка јасно негирао све оптужбе. Он се терети да је починио дело с умишљајем јер је унапред био свестан да младић није способан да му пружи отпор, што је битан елемент кривичног дела за који се терети. Те тврдње тужилаштво није поткрепило ниједним доказом. С друге стране, вештаци неуропсихијатри и психолози који су испитивали младића тврдили су на суђењу супротно, то јест да је он био способан да се одупре. Суд, међутим, то није прихватио, иако је у доношењу пресуде дужан да се води мишљењем вештака, што је и њихова улога у поступку – рекао је адвокат, напомињући да је то правна анализа оптужнице.

Подсетимо, Горан Јевтић је правоснажно осуђен на 10 месеци затвора због недозвољених полних радњи над малолетником. У пресуди се наводи да је Јевтић био свестан свог дела и да је хтео његово извршење.

 

Извор: Еспресо.рс/ Курир.рс