Србија

СТИЖЕ НАМ МЕДВЕДЕВ! Ево шта нам доноси од Путина!

Председник Србије Александар Вучић угостиће у суботу премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева. Обилази осам локација, чува га преко 5.000 полицајаца.

Медведев долази у једнодневну посету Србији, поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим више од 5.000 српских полицајаца и припадника тајних служби, руског премијера ће на оку држати и око 30 руских безбедњака.

Безбедност у граду ће бити подигнута на највиши ниво, а 5.000 полицајаца је неопходно пошто је планирано да Медведев за 12 сати, колико би требало да проведе у Београду, посети чак осам локација, па ће свака деоница бити безбедносно сервисирана целог дана.

Прва станица руског премијера, након што слети на Аеродром „Никола Тесла“ где ће га дочекати председница Владе Ана Брнабић, биће војни аеродром „Пуковник пилот Миленко Павловић“. Ту ће заједно са председником Србије Александром Вучићем присуствовати приказу способности Војске Србије, а затим Медведева чека згуснут распоред.

Очекује се да руски премијер у разговорима са Вучићем потврди подршку Србији у погледу решавања проблема Косова и Метохије, а на дневном реду ће бити и неколико билатералних споразума.

Поподне ће у Палати Србија српски председник и руски премијер разговарати „тет-а-тет“, а потом следи церемонија размене потписаних билатералних докумената, у присуству председника Вучића и премијера Руске Федерације. Планирана дужина разговцора двојице лидера је 45 минута.

Вучић и Медведев ће се затим обратити јавности.

Медведев ће посетити и Калемегдан, положити венац на споменик „Смрт фашизму, слобода народу“ и поздравити окупљене грађане.

Од 20 сати Медведев и његов домаћин Вучић присуствоваће у Сава центру свечаној академији поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

 

Извор: Тањуг