Србија

СТРАШНА ИСПОВЕСТ СРБИНА: Турци су у Београду репетирали дуге цеви на нас!

Незапамћен скандал, понижење и меку окупацију доживели су грађани Србије, када су припадници оружаних снага председника Турске Реџепа Тајупа Ердогана и његове супруге Емине, у уторак поподне репетирали дуге цеви на жене и децу у кафићу преко пута турске амбасаде у Крунској улици у Београду.

Међународном скандалу, који је остао незабележен у режимским медијима, присуствовао је велики број људи, а све детаље овог срамотног догађаја ексклузивно за „Србин инфо“ открива Александар Беговић, један од ухапшених грађана, који је ненаоружан стао у одбрану грађана Београда од наоружаних турских војника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Са пријтељема сам отишао испред Председништва да дамо подршку ратним ветеранима, који тамо протестују, а затим смо сели у кафић у Крунској улици, у којем се одржавао и дечији рођендан. Локал је био препун мајки и предшколске деце, која су се играла – започиње причу наш саговорник.

Беговић објашњава да је у једном моменту видео на улици особе које са дугим цевима шетају испред амбасаде Турске.

– Већ тада су се гости узнемирили, а настала је права пометња када су у башту кафића улетела четворица наоружаних војника, док је напољу било њих још десет-петнаест. У том моменту ми смо скочили са стола и упитали их „шта то радите, зар не видите да су деца около“. Један од њих се намрштио и репетирао пушку на нас!

Затим је утрчао још један мали Турчин, који очигледно зна српски и почео да виче на нас „марш одатле“! Полудели смо! Један Тручин у мојој земљи да мени виче марш! Мој пријатељ Синиша је тада рекао „нисам погинуо на Кошарама, а да ме убије Турчин у сред Београда“ – каже саговорник „Србин инфо“, иначе отац петоро деце.

Беговић наглашава да у том моменту нигде није било српске полиције, већ да је из амбасаде изашао један радник обезбеђења.

– Упитао сам га зар га није срамота што се ово дешава у сред Београда. Рекао сам му да ја умирем од стида што нам Турци са пушкама плаше жене и децу. Ипак, после разговора с њим, послушали смо га и вратили се кафић. Након неких 20 минута у локал улази десетак наших полицајаца и хапси нас!

Прво су били дрски, јер очигледно нису знали шта се тачно дешава, али што се мене тиче може да ме бије српска полиција, али не и турска војска. Претресли су нас и питали шта се догодило. Када смо им објаснили, одговорили су: „па, што су нас уопште звали“.

Испоставило се да је амбасада Турске стално притискала нашу полицију због наводно међународног инцидента, па су жандари били пронуђени да нас држе наредна три сата. Били су веома коректни и имали разумевања за нашу бурну реакцију – поручује Беговић.

Редакцији „Србин инфо“ јавили су се читаоци и из осталих делова Београда, који су током уторка усликали наоружане турске војнике, уз коментаре да овакво понижење Србија дуго није доживела.

 

Извор: Србин.инфо