Русија

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА НАПАД НА РУСИЈУ: НАТО пакт у ХАОСУ!

НАТО пакт покренуо је војну вежбу под називом “Упорно подне” симулације употребе нукеларног оружја, веома упадљиву акцију у времену сталних нетрпељивости између Русије и западне алијансе.

Пре 28. година кад би се поставило питање атомског рата, сви би после слома Источног блока рекли углас да то није могуће. Међутим, од тад, кад се говорило о крају историје, све се променило, а после једностраног напуштања нуклеарног споразума од стране Доналда Трампа ова прича поново је актуелизована, а НАТО пакт поново је почео да проиграва нуклеарне игре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Управо ових дана немачко ратно ваздухопловство укључило се у НАТО игру, где је Русија поново главни непријатељ, чију претњу треба елиминисати.

Наиме, како преносе немачки медији НАТО пакт покренуо је тајну вежбу под именом “Непрекидно подне” чији је циљ обучавање пилота борбене авијације који ће у случају судњег дана носити нуклеарне авио бомбе под крилима својих летелица.

Немачка борбена авијација учествује са својим борбеним авионима типа “Торнадо” из 33. тактичке ескадриле који су смештени у бази Бухел у Ајфелу, где се према непотврђеним информацијама, чува тактичко нуклеарно оружје у виду авио бомби ознаке Б61. У случају неке непредвиђене ванредне ситуације авио бомбе типа Б61 би биле монтиране под крила авиона торнадо и директно усмерене на непријатељске циљеве у случају угоржавања источних граница НАТО пакта.

Интересантно је то да се америчко тактичко нуклеарно оружје не крије само у Немачкој. Непотврђене информације и предвиђања стручњака указују да сличне базе постоје и у Италији, Белгији, Турској и Холандији.

Према војним експертима, у питању су редовни годишњи маневри, који укључују како безбедно транспортовати америчко нуклеарно оружје из подземних складишта (цилиндара) до авиона и монтирати их под крила летелица. У пракси су летови обављани без бомби. Према фотографијама објављеним на Интернету, поред немачких борбених авиона ове године, у маневрима између осталог учествују и борбени авиони ” Јурофајтер” италијанског РВ, који полећу с војног аеродрома Волкел у Холандији, где је такође према тврдњама стручњака и војних аналитичара смештено америчко нуклеарно оружје.

Опасност од нуклеарно оружаног рата тренутно је много већа него у протекле три деценије. Разлог је пре свега крај ИНФ споразума о елиминисању ракета средњег домета, које су летос САД једнострано напустиле уз подршку својих НАТО савезника, када је Русија оптужена да она годинама крши тај споразум производњом и размештајем ракета 9М729.

Војни стручњаци очекују да би сада могла доћи до нове трке у наоружању. На пример, САД већ раде на новом мобилном, балистичком систему средњег домета, који би био забрањен у време постојања ИНФ споразума. Према садашњем планирању, предвиђен је транспорт само конвенционалних – то јест, не-атомских – бојевих глава. Да ли ће тако остати, то је право питање?

Извор: Курир.рс