Свет

Трамп открио ко је одговоран за издају !

Фото: Јутјуб

Председник САД Доналд Трамп, суочен са истрагом која може довести до његовог опозива.

Председник САД Доналд Трамп, суочен са истрагом која може довести до његовог опозива, критиковао је лидера демократа у Конгресу Ненси Пелоси и рекао да је она можда одговорна за издају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ненси Пелоси је знала за све од многих лажи Алана Шифа и за све велике преваре почињене над Конгресом и америчким народом – написао је Трамп на Твитеру о председнику Комисије за обавештајне послове Представничког дома Адаму Шифу.

Председник САД је оштро критиковао Шифа због његове карактеризације Трамповог телефонског разговора са украјинским председником Володимиром Зеленским и рекао да је Шиф помогао у састављању дојављивачеве пријаве, која је у центру истраге.

Амерички председник је у телефонском разговору 25. јула извршио притисак на Зеленског да покрене истрагу о сину бившег потпредседника САД и актуелног кандидата демократа за председничку номинацију Џозефа Бајдена.

Демократе сматрају да то представља злоупотребу овлашћења.

Шиф, којег је Пелосијева одабрала да води истрагу о опозиву, рекла је током саслушања прошлог месеца да сажетак случаја изгледа као опис „истраге о класичном организованом криминалу“.

Трамп је више пута критиковао Шифа због описа његовог телефонског разговора.

Портпарол Шифове комисије признао је прошле седмице да се дојављивач обратио овом телу да би добио сугестије пре него што је поднео пријаву поводом Трамповог покушаја да од Украјине добије истрагу против Бајденових.

Нема доказа да су Шиф или чланови комисије помагали у састављању пријаве.

– Због овога је Нервозна Ненси крива као и Мали Адам Шиф за велика кривична дела, прекршаје, чак и издају – написао је Трамп.

Он је додао то значи да они и сви који су сарађивали са њима морају одмах бити опозвани.

Извор: Srbijadanas.com