Србија

УДАРНА ВЕСТ: ХАРАДИНАЈ узима један део Црне Горе !

Фото: Јутјуб

Споразум о демаркацији измеду Подгорице и Приштине потписан је у Бечу 26. августа 2015. године.

Питање „границе“ код Чакора решаваће се у договору са Црном Гором, поручио је после разговора са становницима Ругова код Пећи бивши премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер Алијансе за будућност Косова, који је и кандидат за премијера на изборима заказаним за 6. октобар, поручио је да је „по питању граница са Црном Гором било грешака“, али да је о томе разговарао са црногорским лидерима и да верује да ће у сарадњи са њима бити постигнут договор да се та „грешка исправи“.

– Знамо да су историја и прошлост били тешки, желимо да ствари уредимо. Са Чакором је направљена грешка. Схватили су да није у реду и њихова два лидера се не противе да се то поправи – рекао је Харадинај.

Он је истакао да „неће себи рећи да је нешто тешко, док не врати сваки камен Чакора“.

Харадинај је и раније рекао да је о питању поновног разматрања споразума о демаркацији границе са Црном Гором разговарао са црногорским колегом Душком Марковићем.

Споразум о демаркацији измеду Подгорице и Приштине потписан је у Бечу 26. августа 2015. године.

Реч је о међи, око 79 километара, која је била утврђена Уставом СФРЈ из 1974, измеду Србије и њене јужне покрајине и тадашње Републике Црне Горе.

Харадинај је од почетка тврдио да је такозвано Косово потписима Хашима Тачија и Филипа Вујановића „изгубило неколико хиљада хектара земљишта“.

Извор: Srbijadanas.com