Србија

УДАРНА ВЕСТ! Министар унутрашњих послова се хитно обраћа грађанима Србије: Морате да знате истину

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић држи конференцију за медије у Палати „Србија“.

Министар Небојша Стефановић рекао је да је пожар на Старој планини у фази потпуног гашења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наше јединице раде на решавању ове ситуације, ангажовано је 103 ватрогасаца који гасе пожар све време, као и 30 припадника Жандармерије, као и полицајци из локалне самоуправе. Комплекси природе нису угашени. Највећи део пожара се налази на страни Бугарске, са којима смо у сталној комуникацији. У наредна два дана можемо да очекујемо потпуну локализацију – рекао је Стефановић.

Министар је рекао да су имали потешкоћа са ветром, као и да су ангажовани хеликоптери за гашење пожара.

– Наша влада је обезбедила сва средства за коришћење руског авиона Иљушин за гашење пожара и очекујем да наредних дана буде на терену тамо где наши хеликоптери не могу да угасе пожаре – додао је Стефановић.

Министар се захвалио припадницима војске, полиције и ватрогасцима због пожртвованог рада на гашењу пожара, те да ће тражити да се ватрогасци награде Сретењским орденом.

Министар Стефановић истиче позитивне резултате у борби против трговине дрогом.

– Припадници МУП за град Београд ухапсили 29 особа везаних за нарко трафикинг, запленили већу количину дроге. Изузетан рад полиције и хоћу да им честтитам јер су квалитетним радом дошли до резултата – рекао је Стефановић.

Министар је говорећи о паљењу Весићеве књиге рекао да снимци показују да активни члан Ђиласове странке баш спаљује књигу.

– И сада имате ситуацију да кажу да нису они спалили књигу, али наравно да је Бранко Миљуш организовао да прате Горана Весића. А када су спалили ту књигу, снимају то својим телефонима, и када је та књига потпуно изгорела, онда прилази Миљуш и каже доста је горело, да пређемо да линчујемо Весића. Тај који данас може да спаљује књиге, шта је онда следеће. Мене је забринуло то што је Ђилас данас рекао да јесте његов члан спаљивао књиге, али да ће исти тај човек остати у странци, и тиме Ђилас показује шта заправо мисли о томе. Плаши ме та неко то уопште изговори и подржава такву политику – рекао је Стефановић.

Говорећи о куму Марка Бастаћа, Стефановић је рекао да тужилаштво то треба да истражи.

– Ја очекујем да након оваквог ужасног сведочења, надлежни органи реагују. Тај човек је узбуњивач, пријавио нешто што сматра да је коруптивно деловање, навео још више кривичних дела и тужилац је тај који треба да одлучи да види да ли има довољно чињеница за покретање поступка. Оптужбе су изузетно тешке и треба да чујемо истину, понудићемо могућности полиграфа ако затреба – нагласио је Стефановић.

Говорећи о отмици дечака у Старој Пазови, Стефановић је рекао да је полиција урадила свој део посла.

– Очекујем реакцију тужилаштва, и надамо се да ће квалификација бити озбиљна и оштра, јер то никада више не сме да се понови, јер ко уради то мора да буде драконски кажњен – рекао је Стефановић.

 

Извор: Srbijadanas.com