Србија

УЖАС! Хрват покушао да се спали у Бриселу због Срба: Ево шта се дешава

Један мушкарац је покушао да се запали испред зграде Европске комисије у Бриселу, а према речима сведока, наводно се ради о Хрвату који је рекао да је „љут на Србе“.

Дописник агенције АФП, Алекс Пигман на Твитеру је написао како је мушкарац претио да ће се запалити те да се, према тврдњама сведока, ради о Хрвату који је говорио да је љут на Србе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са друге стране, „Јутрањи лист“ наводи, да је мушкарац хтео да привуче пажњу француског председника Емануела Макрона како би му указао на своје проблеме.

Портпароли Европске комисије су потврдили да се инцидент десио и да је мушкарац приведен, али нису имали информацију о томе да ли се ради о хрватском држављанину.

Како се незванично сазнаје, мушкарац је испред зграде на француском језику викао „Све сам папире донео, све је по прописима“.

Ватрогасци и полицајци правовремено су реаговали и зграбили човека који је претио. Мушкарца су попрскали водом и спасли му живот.

Према снимку који је објавила француска новинска агенција АФП, човека је недуго потом ухапсила белгијска полиција и превезла у болницу где му тренутно санирају повреде.

 

Извор: Srbijadanas.com