Србија

УЖАС на Петроварадину! Мушкарац пао са тврђаве: Ево шта се дешава

Права драма се одвијала данас око 9 сати испод Петроварадина када су припадници ватрогасне службе, полиције и војске спашавали младића који је највероватније пао са тврђаве.

Запомагање младића први су чули припадници војске који су чували објекат у подножју и они су одмах обавестили полицију. Полиција је одмах затржила асистенцију ватрогасаца и хитне помоћи, а они су позив запримили у 9.11 сати, објавио је НСУживо.рс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Младићу (23), иначе држављанину Босне и Херцеговине констатоване су контузионе повреде кука и он је пребачен у УЦ КЦВ на даљу дијагностику, рекла је Ивана Рамовић, ПР новосадске хитне помоћи.

Ватрогасци су најпре покушали да младића спасе са саме тврђаве, међутим то није било могуће па је приступљено спашавању из дворишта војног објекта у подножју.

Ватрогасцима је помоћ пружио „Специјалистички тим за спашавање са висине и вађење из рушевина“.

Припадници овог тима су се уз помоћ алпинистичких ужади и опреме попели до непристучаног места и спустили младића на земљу, где су га преузели лекари хитне помоћи.

Припадницима ватрогасне бригаде и специјалног тима, помоћ су пружили и припадници војске и полиције из Петроварадина као и припадници интервентне полиције.

Све околности пада биће утврђене даљом истрагом.

 

Извор: nsuzivo rs