Русија Свет Србија

ВОДИ СЕ ИСТРАГА! Русија и Србија направиле читаву пометњу у НАТО пакту! Ко је њима уопште дозволио…

Пентагон спрема истрагу о томе како су С 400 и Панцир С доспели у Србију, тачније како је могуће да Русија транспортује ове системе преко ваздушног простора НАТО земаља кад за то није имала дозволу западне војне алијансе!

Јастеребови у америчкој војсци неће прећи тек тако преко чињенице да Србија на својој територији има тако два моћна ПВО система.

Оно што се може чути иза кулиса у НАТО, проблем је што нико у њиховој команди није дао дозволу да Русија пребаци С 400 и Панцир С у Србију! То значи, наводе извори из НАТО, да су земље преко којих је прелетео руски транспортни авион са ова два ПВО система на своју руку одобриле прелет руског транспортера!

Или, што би било још горе да не постоји субординација између команде НАТО у Бриселу, Пентагона и земаља чланица, што би у реалној ратној ситуацији могло да доведе до прва катастрофе.

Ако је руски транспортни авион кренуо из Москве и користио маршуту којом је у Србију својевремено делето Путин и вероватно пре неколико дана Медведев земље чланице НАТО које ће се наћи на удару Пентагона су Пољска, затим, Словачка и Мађарска.

Није искључено да је “ствар зезнула” и Румунија, јер су и преко њеног неба, очигледно без одобрења НАТО и Пентагона, у Србију могли да стигну С 400 и Панцир С.

Ова агенција напомиње да су руске ракете, на путу ка Србији, морале да прелете преко ваздушног простора суседних држава чланица НАТО што ће, сигурно покретнути бројна питања у НАТО.

Извор: Информер.рс