Србија

Вучић изнео саопштење: Време је да се ПРИШТИНСКА страна уразуми !

Председник Србије обраћа се грађанима Србије поводом покушаја да се прекраја изборна воља грађана Срба са КиМ.

Вучић је говорећи о ситуацији на КиМ оценио да су приче о тровању приче за малу децу. Председник је позвао све да се понашају цивилизовано и да прихвате изборне резултате.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У ЦИК су седели и Срби и нико није добио никакву алергију. Нама ни један глас није потребан. Не вреди вам ништа и да их поклањате. Суштина је да Српску листу желе да прогласе за терористичку – рекао је Вучић.

Како каже, они имају своје Србе који су покорни и послушни Албанској држави, а који не подносе своју отаџбину.

– Избацивањем Српске листе избациће Србе из свих институција. Моје упозорење међународној заједници и моја молба Приштини јесте да се уразуме и желим да схвате да укидање демократије не води ничему – рекао је Вучић.

Према његовим речима, то је супротно чак и њиховим законским и подзаконским актима. – Свако избацивање Срба из инсититуција је играње са опстанком једног народа – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да брине шта ће да се догоди на даље и како каже, нада се да ће бити довољно разумни да не праве даље проблеме.

– Молим их да се спусте на земљу, није Приштина Вашингтон да се тако односи према другима као што ови мисле да могу – рекао је Вучић.

Председник је рекао да ће српски народ на Косову и Метохије имати подршку своје државе Србије.

– Обавеза по Бриселском споразуму била је излазак на изборе, а сада не поштују законе по којима су избори органозивани. Шта желе? Да заводе окупацију? До неког тренутка могу, али довека не могу – рекао је Вучић. Вучић је поручио Србима са КиМ да је као председник забринут, али да ће Србија делити судбину са њима и да ће бити, како каже, увек са њима у сваком тренутку и на сваком делу КиМ.

Вучић је, коментаришући случај полицајца којем је Драган Ђилас претио отказом и псовао га, рекао да је за њега та врста личне бахатости и ароганције незамислива и гора од свега.

Извор: Srbijadanas.com